Smartphone virusscanner

Plusminus 60% van de Nederlandse bevolking maakt inmiddels gebruik van een smartphone. Al deze mobiele telefoon worden ook gebruikt om te kunnen internetten, facebook(en) en te mailen. Qua veiligheid brengt het behoorlijk wat risico�s met zich mee omdat de gegevens die op een telefoon staan vaak heel gevoelig zijn als het gaat om privacy.

Een virusscanner voor uw mobiele telefoon kan bijdragen aan het beschermen van de gegevens die zich bevinden op uw smartphone. Er zijn inmiddels antivirus producten die geschikt zijn voor zowel de iPhone (IOS), Samsung (Android) en Windows Phone (Microsoft). Besturingssystemen zijn over het algemeen niet geheel waterdicht qua veiligheid. Een (gratis) virusscanner kan de veiligheid van uw apparaat voor een heel groot gedeelte verbeteren.

Welke antivirus producten zijn er voor de smartphone?

De onderstaande leveranciers hebben antivirus producten ontwikkeld voor verschillende smartphones. Sommige van deze scanners zijn gratis, andere zijn weer betaald. Klik op het logo van uw merk om meer informatie te vinden over de virusscanner.

AVG Avast Avira G-Data