Gratis Linux/UNIX virusscanner

Linux / UNIX is al jarenlang een van de stabielste omgeving op het gebied van besturingssystemen. Enkele IT'ers beweren dat er op dit platform dan ook geen antivirus product noodzakelijk is. Ook het Linux / UNIX platform heeft zijn kwetsbaarheden en dient dus ook beveiligd te worden.

In het onderstaande overzicht vind u een viertal antivirus producten die geschikt zijn om te installeren op een Linux / UNIX omgeving. Door op het logo te klikken komt u op de downloadpagina van de antivirus producten.

Zorg voor een goed beveiligde omgeving, installeer ook op uw Linux / UNIX omgeving een virusscanner om optimaal te kunnen genieten van een zorgeloze computer ervaring. Mochten er vragen zijn, problemen optreden of heeft u andere opmerkingen dan kunt u altijd contact met ons opnemen via ons support forum of via de contact pagina.

Gratis Linux / UNIX virusscanner per merk

Alle onderstaande merken bieden een gratis virusscanner aan, klik op het logo om door te gaan naar de download!

AVG Gratis editie voor linux

AVG Antivirus voor linux

Minimale systeemvereisten: Linux / FreeBSD installatie

Speciaal voor uw unix machine heeft AVG een antivirus product ontwikkeld dat zorgt draagt voor de bescherming en beveiliging van uw bestanden, gegevens en andere waardevolle informatie. AVG heeft zich als virusscanner voor Windows al bewezen en bied nu ook een gratis editie aan voor het linux platform.

De virusscanner voor linux is verkrijgbaar voor veschillende distributies en is maar 100 MB groot. Klik nu op de onderstaande link om AVG te download voor uw linux distributie. (Linux/FreeBSD)

AVG Free voor linux

Avast Linux gratis editie

Avast Linux downloaden

Minimale systeemvereisten: Linux installatie

Avast staat al jarenlang in de top van beste antivirus producten. Zo bieden ze voor elk platform / besturingssysteem een virusscanner aan. Voor gebruikers natuurlijk een top functionaliteit zodat u altijd gebruik kunt maken van de Avast virusscanner ongeacht op platform dat u werkt.

Door Avast te installeren op uw computer of server kunt u er van uit gaan dat uw machine goed beschermd tegen is virussen en bedreigingen die tegenwoordig dagelijks aan de orde zijn. Klik op logo of de onderstaande link om Avast te installeren op uw UNIX machine.

Avast Free voor linux

Avira Linux CLI editie

Avira Command Line Scanner ScanCL

Minimale systeemvereisten: Linux installatie

Avira heeft een speciale editie voor linux computers. Met deze virusscanner kunt u via de command line scannen op virussen en bedreigingen. Deze variant is beschikbaar voor Windows en voor Linux en kan alleen met commando's gebruikt worden. Er is voor deze versie geen grafische userinterface beschikbaar.

Om deze virusscanner te gebruiken is er technische kennis vereist. Voor dit product kunnen wij geen ondersteuning bieden bij problemen. U kunt wel support krijgen via de website van Avira.

Avira Command Line Scanner ScanCL downloaden

Avira Linux CLI editie

Clam AV Linux virusscanner

Minimale systeemvereisten: Linux installatie

Clam AV wordt ontwikkeld door diverse ontwikkelaars verspreid over de hele wereld. Deze virusscanner is beschikbaar voor diverse linux distributies. Zo kunt u dit antivirus product installeren op: Debian, Ubuntu, Suse, Redhat, Mandriva, Gentoo en Pardus. Daarnaast wordt FreeBSD ook ondersteund.

U kunt gratis gebruik maken van Clam AV omdat het een opensource project is. Een virusscanner zonder commercieel uitgangspunt dat ontwikkeld wordt door vrijwilligers.

Clam AV voor linux downloaden

Comodo linux antivirus

Comodo Linux virusscanner

Minimale systeemvereisten: Ubuntu 12.04, Red Hat Enterprise, Linux Server 5.9, 6.3, Fedora 17, SUSE Linux Enterprise Server 11, OpenSUSE Linux 12.1, Debian 6.0, CentOS 5.9, 6.2, Mint 13 zowel 32 als 64 Bit

De antivirus producten van Comodo werken op alle recente platformen. Zo hebben zij een virusscanner ontwikkeld voor Windows, Mac en Linux. De linux virusscanner is eenvoudig te installeren en werkt via een GUI (graphic user interface). Er is dus geen technische kennis vereist om aan de slag te gaan met deze virusscanner.

Comodo antivirus voor linux onderschept alle bekende virussen en bedreigingen die zich willen nestelen op uw computer. Comodo houd zichzelf up to date met de laatste bedreigingen en heeft ook de mogelijkheid om een systeemscan in te plannen. Installeren en vergeten, u zult namelijk niets merken van deze scanner terwijl hij wel zijn werkt doet op de achtergrond.

Comodo voor Linux downloaden