Gratis virusscanner voor Mac OS-X

Het marktaandeel van Apple computers met het Mac OS-X blijft naarmate de tijd groeien. De computers en laptops van Apple zijn ontzettend populair. Net als elk computersysteem wat verbonden is met het internet heeft ook Mac OS-X haar kwetsbaarheden. U wilt er natuurlijk voor zorgen dat uw persoonlijke gegevens en privacy zo goed mogelijk beschermd worden voor aanvallers van buitenaf.

Voor Mac OS-X zijn er diverse antivirus producten beschikbaar waarmee u er voor kunt zorgen dat uw pc beter beveiligd is tegen virussen en aanvallen van buitenaf. U wilt immers niet dat uw bestanden, foto's, e-mails, gegevens en andere privacy gevoelige gegevens misbruikt worden door andere mensen.

Via het overzicht op deze pagina kunt u eenvoudig een virusscanner uitkiezen en deze installeren op uw Apple computer en daarmee zorgen voor een optimale beveiliging van uw computeromgeving. Loopt u tegen problemen aan bij het installeren, bijwerken of verwijderen van uw computer? Neem dan contact met ons op voor gratis hulp.

De juiste virusscanner voor uw Mac?

Uw wilt u Mac zo goed mogelijk beschermen? We hebben speciaal voor u 4 virusscanners geselecteerd die het meest gangbaar zijn om te installeren op Mac OS-X. Deze antivirus producten zijn niet geschikt voor iPad of iPhone.

Bitdefender voor Mac Avast Free voor Mac Sophos Mac Editie iAntivirus Mac

Mac OS-X Antivirus scanners gratis

In de onderstaande lijst ziet u 4 aanbieders van deze gratis virusscanners voor het Mac OS-X platform.

Sophos Free Antivirus

Sophos free Mac Antivirus

Minimale systeemvereisten: Mac met Intel processor, 256 MB werkgeheugen en minimaal 150 MB harddisk ruimte. Sophos ondersteund: iMac, MacBook, MacBook Pro, MacBook Air en Xserve. Software: Mac OS X 10.8 (Mountain Lion), Mac OS X 10.7 (Lion), Mac OS X 10.6 (Snow Leopard)

Mac OS-X wordt voor hackers steeds interessanter doelwit omdat het aantal gebruikers razendsnel stijgt. Net als elke computer en besturingssysteem kan een Mac ook geinfecteerd raken met een virus. Sophos houd zich al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van anti-virus software voor de Mac. De gratis virusscanner van Sophos kan gebruikt worden op elk type Mac dat gebruik maakt van een Intel Processor.

Sophos is al jarenlang een betrouwbare partner op het gebied van antivirus en weet zich ook te bewijzen op het platform van Apple. Sophos beschermt u Mac real-time tegen virussen en bedreigingen waardoor u zorgeloos kunt genieten van uw computerervaring. Klik op de onderstaande link om Sophos antivirus te downloaden.

Sophos Mac virusscanner downloaden

Avast mac antivirus

Avast Mac virusscanner

Minimale systeemvereisten: Mac met Intel processor, Mac OS X 10.6.8 (Snow Leopard), Mac OS X 10.7.x (Lion), Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion), Mac OS X 10.9.x (Mavericks)

Avast is een razend populaire virusscanner die onder Windows besturingssystemen vaak gebruikt wordt. Inmiddels groeit het aantal gebruikers van Avast voor Mac erg snel. De beveiliging van deze gratis virusscanner is bijna net zo goed als alle betaalde antivirus suites voor Mac.

Met het gebruik van Avast wordt uw bestandssysteem optimaal beschermd en wordt uw e-mail gecontroleerd op virussen en bedreigingen. Geinfecteerde websites worden geregistreerd waardoor u automatisch genotificeerd wordt wanneer u op het punt staat hier naartoe te surfen. Een robuuste bescherming zoals u dat graag voor uw Apple product wilt. Klik op de onderstaande link om Avast voor Mac te downloaden.

Avast Mac antivirus downloaden

iAntivirus for Mac

iAntivirus voor Mac

Minimale systeemvereisten: Mac met Intel processor, Vanaf OS-X 10.6

iAntivirus is een basis virusscanner voor uw Mac. Deze beveiligingssoftware kan eenvoudig gedownload worden uit de iTunes App Store. Deze virusscanner zorgt voor bescherming tegen virussen die informatie willen stelen of uw Mac willen beschadigen. U wilt natuurlijk voorkomen dat er iets met u apparaat gebeurt.

Deze security software kut u eenvoudig installeren. Binnen enkele minuten is uw computer beschermd tegen bedreigingen en worden de bestanden die u download gescand. Wanneer er bedreigingen gevonden worden ruimt iAntivirus deze automatisch voor u op.

iAntivirus downloaden

ClamXav

ClamXav virusscanner

Minimale systeemvereisten: Mac met Intel processor, Vanaf OS-X 10.4

ClamXav heeft sinds haar introductie in 2004 het vertrouwen weten te veroveren van vele gebruikers. Inmiddels kunnen alle Mac gebruikers deze virusscanner gratis downloaden uit de mac store van Apple. Het updaten van deze virusscanner kan ook eenvoudig gedaan worden via de Mac Store.

U kunt met dit antivirus product eenvoudig een scan inplannen zodat u computer dagelijks gescand wordt op bedreigingen. Voor oudere versies van Mac (1.4, 1.5) kunt u hier ClamXav downloaden. Voor latere versies van Mac OS-X kunt u de onderstaande link gebruiken.

ClamXav antivirus downloaden

Comodo voor Mac

Comodo voor Mac

Minimale systeemvereisten: Mac met Intel processor, Vanaf OS-X 10.4

Comodo voor Mac is een sterk stukje software waarmee u uw Mac kunt beveiligen. Comodo is een pro-actieve scanner die constant uw computer bewaakt en zorgt voor een scherpe beveiliging van uw bestanden en gegegevens. Comodo Antivirus scant uw computer op virussen, wormen en trojaanse paarden. Deze virusscanner houd zichzelf up to date tegen de laatste bedreigingen en zorgt voor een constante bewaking van uw computer of notebook.

U kunt eenvoudig een planner inschakelen zodat u computer automatisch gescant wordt op bedreigingen wanneer u dat wilt. Verder zult u weinig merken van de aanwezigheid van deze scanner terwijl deze zich bezig houd met het beschermen van uw apparaat.

ClamXav antivirus downloaden

VirusBarrier Express

VirusBarrier Express voor Mac

Minimale systeemvereisten: Mac met Intel processor

VirusBarrier Express is een eenvoudige virusscanner waarmee u kunt zorgen dat uw computer of notebooks veilig blijft. VirusBarrier Express scant uw computer op virussen, malware en trojaanse paarden en ruimt deze zelf op wanneer deze aangetroffen worden op uw computer. Werkt met de Intego antivirus technologie voor een optimale beveiliging.

VirusBarrier Mac kan geinstalleerd worden via de App Store en is enorm gebruikersvriendelijk. Deze antivirusscanner is beschikbaar in het Nederlands, maar ook in diverse andere talen. U kunt een snelle systeemscan doen, uitgebreid zoeken of handmatig bestanden of mappen scannen door middel van drag en drop technologie.

VirusBarrier Express Downloaden

Dr.Web Light

Dr.Web Light voor Mac

Minimale systeemvereisten: Mac met Intel processor, Mac OS-X vanaf 10.6.6

Dr.Web Light is een gratis versie van de Dr.Web virusscanner. U kunt deze virusscanner gratis installeren op uw Mac. Met deze virusscanner kunt u automatisch scannen op verdachte bestanden of activiteiten op uw computer. U kunt de scanner op stop zetten en later weer verder laten gaan. Dit kunt u eenvoudig doen via de grafische user interface van deze applicatie.

Dr.Web Light is beschikbaar in 4 verschillende talen waaronder Engels. Een Nederlandse vertaling is niet beschikbaar voor dit product. Gevonden bedreigingen voor uw Mac worden worden automatisch geisoleerd waarna u kunt bepalen wat u er mee wilt doen. In de meeste gevallen kunt u de verdachte bestanden het beste verwijderen.

Dr.Web Light Downloaden

Bitdefender voor Mac Free

Bitdefender voor Mac

Minimale systeemvereisten: Mac met Intel processor, Mac OS-X vanaf 10.6.6

Bitdefender voor Mac is een gratis antivirus product waarmee u eenvoudig uw computer kunt beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Bitdefender voor Mac bied een gratis bescherming aan alle gebruikers van Mac OS-X. Deze virusscanner is ontwikkeld op de bestaande antivirus technologie voor Windows. Ontzettend sterk, accuraat en perfect om uw Mac te beschermen.

Bitdefender heeft voor Mac een simpele interface ontworpen waarmee u als gebruiker eenvoudig kunt werken. Meldingen worden gemeld via "Growl" wat hetzelfde effect heeft als wanneer u een e-mail ontvangt. U kunt snel een systeemscan doen, een diepe systeemscan en eenvoudig mappen of bestanden uitsluiten die gebruikt worden voor bijvoorbeeld de time-machine.

Gratis Bitdefender Mac Downloaden