Antivirus op uw Smartphone?

Gebruikt u antivirus software op uw smartphone?

Ja
Nee

Huidige resultaten

Gratis virusscanner

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig actief op het internet, maar wat mensen niet weten is dat het surfen op internet, downloaden van bestanden (films, audio,programma's) een aantal risico's met zich meebrengt.

Op deze pagina vind u een aantal gratis virusscanners die er voor zorgen dat uw computer voor een groot aantal basis gevaren beschermd is. Hierbij kunt u denken aan Trojan horses, wormen en nog een aantal andere bedreigingen.

De gratis virusscanner bied in feite een basis protectie maar weegt niet op tegen de betaalde internet security suites welke een totaal bescherming bieden. Wanneer u keuze toch is gevallen op een gratis variant dan kunt u er een kiezen uit de onderstaande lijst van virusscanners die helemaal gratis zijn!

Mocht u tegen problemen aan lopen tijdens de installatie of heeft u verdere vragen? Neem dan contact met ons op voor hulp.

Wat zijn de populairste virusscanners?

Speciaal voor u hebben we de 4 populairste gratis antivirus producten naast elkaar gezet. Wilt u eenvoudig een keuze maken? Als u één van deze vier antivirus producten installeert dan maakt u altijd een goede keuze.

AVG Free Avast Free Avira Free Sophos Home

Gratis virusscanner per merk

Alle onderstaande merken bieden een gratis virusscanner aan, klik op het logo om door te gaan naar de download!

Sophos home gratis

Sophos Home

Minimale systeemvereisten: Windows 7, Windows 8/8.1, or Windows 10, Mac OS X 10.8, 10.9, 10.10, or 10.11
Minimaal 1GB ram, Minimaal 1GB vrije ruimte

Sophos gaat de concurrentie aan met de andere antivirus bedrijven door de lancering van Sophos Home. Een next generation virusscanner die gratis te gebruiken is tot 10 computers. De antivirus software kan geïnstalleerd worden op zowel Windows als Mac. Wat Sophos Home onderscheid van andere virusscanners is dat deze virusscanner aangesloten is op de cloud. Dat heeft als voordeel dat u alle aangesloten apparaten kunt beheren via een webportaal. Zo kunt u melding bekijken van bedreigingen, antivirus in en uitschakelen en dat voor meerdere devices via de cloud.

Sophos Home zet in op eenvoudig beheer en effectieve bestrijding van bedreigingen door middel van realtime protectie. Windows & PC's worden realtime beveiligd tegen virussen als malware, trojans, ongewenste software als spyware, ad-ware en hacktools. Daarnaast worden (indien ingeschakeld) automatisch websites geblokt die bij Sophos bekend staat op het verspreiden van virussen. Wij van antivirusoverzicht.nl zijn in elk geval zeer gecharmeerd van Sophos Home. Hopelijk u ook!

Sophos downloaden

Sophos home dashboard Sophos home dashboard

AVG Gratis editie

AVG Antivirus

Minimale systeemvereisten: Intel Pentium 1.5 GHz of sneller, 512 MB werkgeheugen, 1000 MB harddisk ruimte, Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1

AVG Antivirus is wellicht een van de meest gebruikt antivirus producten die er in omloop zijn. Op onze poll over wel gratis virusscanner mensen gebruiker gaf 44% aan dat zij AVG geïnstalleerd hebben op hun computer of notebook. In totaal deden 785 mensen mee aan het onderzoek.

AVG verbruikt weinig van de systeem capaciteiten en kan daarom ook gebruikt worden als beveiligingsapplicatie voor oudere computers. AVG Free controleert op virussen, bedreigingen en op malware. Een prima applicatie die een goede basis geeft voor de beveiliging van uw computer. Daarnaast is AVG eenvoudig te installeren en erg gebruikersvriendelijk.

AVG Free virusscanner downloaden

Avast gratis editie

Avast Antivirus

Minimale systeemvereisten: Intel Pentium 3 of sneller, 128 MB werkgeheugen, Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, Mac OS-X

Avast Antivirus Free is voor vele antivirus gebruikers al jarenlang een goede keuze. Avast werkt ook op oudere computer die nog niet voorzien zijn van een snelle processor of werkgeheugen. Zij bestaan inmiddels al 25 jaar en hebben in deze periode een zeer robuuste beveiligingsapplicatie weten te ontwikkelen.

Inmiddels maken er al meer dan 200 miljoen mensen gebruik van de software van Avast. Zowel de gratis virusscanner als de betaalde beveiligingsproducten. Dit gratis antivirus product kunt u ook installeren op Mac OS-X. De notebooks en desktop systemen van Apple zijn razend populair en kunnen nu dus ook eenvoudig beveiligd worden.

Avast Free virusscanner downloaden

Avira gratis editie

Avira Antivirus

Minimale systeemvereisten: Intel Pentium 1 GHZ of sneller, op Windows XP min. 512 MB RAM, vanaf Windows 7 is 1 GB RAM Vereist. 150 MB harddisk voor installatie.
Mac OS-X: 2 GB RAM, Mountain Lion, 200 MB harddisk
Android: vanaf versie 2.2 (Froyo)

Avira is een gratis antivirus product dat werkt op verschillende platformen. Zo kunt u dit product installeren op alle Windows versies vanaf XP en is het ook compatible met Mac OS-X en Android. Het besturingssysteem van Google (Android) wordt gebruikt voor smartphones en tablets van o.a. Samsung, HTC, LG en Sony. U kunt vanaf nu dus eenvoudig en gratis uw smartphone of tablet beveiligen. De security applicatie voor Android kunt u downloaden via de Google Playstore.

Inmiddels telt Avira al meer dan 236 miljoen gebruikers. Al deze gebruikers vertrouwen hun beveiliging toe aan de antivirus producten van Avira. Een hele goede keuze die ook Multi platform is ontwikkeld. Zo kunt u op verschillende besturingssystemen gebruik maken van deze gratis virusscanner. De gebruikersvriendelijkheid van deze gratis virusscanner ligt ontzettend hoog en is daardoor eenvoudig te bedienen door iedereen.

Avira Free virusscanner downloaden

Microsoft security essentials

Microsoft Security Essentials

Minimale systeemvereisten: Win XP SP3, Processor 500 MHz of sneller, min. 256 MB werkgeheugen (RAM). Windows 7: Processor: 1 GHz of sneller en min. 1 GB werkgeheugen. 200 MB harddisk

Microsoft Security Essentials is een gratis antivirus product dat ontwikkeld is door de ontwikkelaars van Windows zelf. Security Essentials kan gebruikt worden op oudere systemen maar ook op nieuwe systemen. De aansluiting op het besturingssysteem werkt feilloos en kan gebruikt worden bij lage systeemspecificaties. De gratis virusscanner is eenvoudig te installeren en blijft daarna actief op de achtergrond om uw computer te beschermen.

Wanneer u nog geen firewall hebt geïnstalleerd kunt u deze eenvoudig activeren bij de installatie van Microsoft Security Essentials waardoor uw computer nog een sterkere beveiliging geniet. Deze gratis virusscanner houd zichzelf up to date wanneer er een internet verbinding beschikbaar is. De scanner kan zich dan bijwerken zodat hij up to date is tegen de laatste virussen en bedreigingen.

Microsoft Security Essentials is moment niet meer te downloaden. Vanaf Windows 8 en hoger staat deze bekend als Windows Defender en wordt als standaard antivirusoplossing meegeleverd

Microsoft Security Essentials Downloaden

Zonealarm gratis editie

Zone Alarm Free + Firewall

Minimale systeemvereisten: 1 GHZ processor of sneller, 1 GB werkgeheugen, Windows XP, Vista, 7, 8. Vanaf Windows Vista wordt 2 GB geadviseerd

Zone Alarm is een zeer goede virusscanner die ook meteen een firewall met zich mee installeert voor een maximale beveiliging. Zone Alarm is voor particulieren gratis te gebruiken en bied een goede beveiliging voor uw computer en privacy. Let op: Deze virusscanner is niet beschikbaar in een Nederlandstalige versie.

Dit antivirus product beschermd u tegen virussen, spyware, phishing en andere aanvallen op uw computer. Zone Alarm heeft een zeer gebruikersvriendelijke interface die er voor zorgt dat de virusscanner eenvoudig te bedienen is. Al vanaf Windows XP kunt u gebruik maken van dit product.

ZoneAlarm Free virusscanner downloaden

Bitdefender Gratis editie

Bitdefender gratis virusscanner

Minimale systeemvereisten: Vanaf Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 en Windows 8 compatible. Minimaal 512 MB RAM en 700 MB harddisk

Bitdefender staat al jarenlang bekend al betrouwbaar bedrijf dat zich richt op het beveiligen van computers en netwerken. Bitdefender heeft zowel artikelen in hen assortiment voor consumenten als voor zakelijke gebruikers. De producten hebben zich bij een ruim aantal gebruikers bewezen en hebben diverse onderscheidingen ontvangen als zijnde beste security software.

Echter heeft bitdefender ook een gratis antivirus product opgenomen in hen assortiment hoewel niet veel mensen weten dat dit product uberhaupt bestaat. U kunt als consument dus gratis gebruik maken van deze software een zorgen voor een robuuste bescherming. Let wel op: er is geen Nederlandse vertaling beschikbaar voor dit product.

Bitdefender Antivirus Free virusscanner downloaden

Comodo

Comodo gratis antivirus

Minimale systeemvereisten: Bruikbaar op Windows 7 en Windows 8

Comodo is in Nederland een relatief onbekende speler in de antivirus markt. Toch hebben zij wereldwijd zo'n 250 miljoen gebruikers die hun computer voorzien hebben van Comodo Antivirus. De software is eenvoudig te installeren op uw computer en vergt geen IT kennis.

Comodo antivirus houd zich op de achtergrond van uw computer bezig met scannen van inkomende bedreigingen en zorgt dat uw computer zo optimaal mogelijk beveiligd wordt. De installatie is binnen 5 minuten gebeurt op uw computer waarna u veilig gebruik kunt maken van uw computer. De scannen zorgt zelf dat hij up to date blijft dus het vereist ook geen onderhoud.

Comodo Antivirus Free downloaden

Superantispyware

SUPERAntiSpyware gratis antivirus

Minimale systeemvereisten: Windows 2000, XP, Media Center, Vista, Windows 2003, Windows 7, Windows 8, Windows 10 Processor: 400 MHZ of sneller en minimaal 256MB RAM

SUPERAntiSpyware is lichtgewicht qua verbruik van resources op uw computer maar een zwaargewicht in het bestrijden van bedreigingen die zich willen nestelen op uw computer. SUPERAntiSpyware heeft een zeer brede ondersteuning voor Microsoft Windows. Deze antivirusscanner kan al gebruikt worden vanaf Windows 2000. Deze scanner is vrijwel de enige in zijn soort die nog compatible is met oudere versies van Windows.

Deze scanner is ontzettend effect en doet waar hij voor geinstalleerd wordt. Helaas is er geen Nederlandse vertaling beschikbaar voor dit product. Indien u bekend met de Engelse taal is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website van SUPERAntiSpyware.

SUPERAntiSpyware Free antivirus downloaden

ClamWin

ClamWin gratis antivirus

Minimale systeemvereisten: Microsoft Windows 10 / 8 / 7 / Vista / XP / Me / 2000 / 98 en Windows Server 2012, 2008 and 2003.

De ClamWin gratis virusscanner is eigen uniek in zijn soort. Vrijwel alle antivirus producten worden commercieel uitgebuit door de ontwikkelaars. ClamWin daarentegen is een opensource antivirus product gemaakt door mensen voor mensen. Dat betekend dat ontwikkelaars over de hele wereld vrijwillig meewerken aan dit product zonder dat het commercieel uitgebuit wordt.

ClamWin is gratis te downloaden en kan al vanaf Windows 98 gebruikt worden om uw computer te beveiligingen. Het is vrijwel uniek dat een virusscanner zelfs Windows 98 ondersteund. Indien u een non-profit virusscanner zoekt kunt u kiezen voor deze antivirus scanner.

ClamWin Free antivirus downloaden

Sophos home gratis

Kaspersky Free

Minimale systeemvereisten: Processor: 1 GHz of sneller, Geheugen: 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits), 920 MB disk, Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10

Kaspersky gaat met hun product "Kaspersky Free" de strijd aan op het gebied van gratis antivirus producten. Kaspersky Free is de basis variant van de volledige security suite. Na installatie worden de bestanden op uw PC gescand op virussen en malware. Let op: voor installatie van Kaspersky Free is een internetverbinding vereist. Je dient na installatie een account aan te maken voor My Kaspersky.

Kaspersky is weliswaar de laatste maanden negatief in het nieuws vanwege spionage software in hun software (bij overheden). Dit staat vooral in relatie met de Russische afkomst van het bedrijf. Om deze reden raden wij het gebruik van Kaspersky af. Om ons overzicht compleet te maken hebben wij deze daarom wel toegevoegd op de website. Tot in hoeverre dit op waarheid berust kunnen wij niet beoordelen.

Kaspersky downloaden