phishing emails

Internet fraudeurs worden steeds slimmer, ze blijven constant opzoek naar een nieuwe manier om mensen op te lichten.

Wat is phising?

Ik neem als voorbeeld even de veel voorkomende mailtjes van de ING bank, in deze mailtjes word vaak aangegeven dat er een aanval heeft plaatsgevonden op de website van de betreffende bank.

Vervolgens word er gevraagd of u met uw gegevens wilt inloggen op de website (een link staat vaak onder de tekst). Op het moment dat u daarop klikt en uw gegevens invult op de website dan bent u al te laat.

Vaak word er dan ook eerst een erg slecht geformuleerde e-mail gestuurd waar de meeste mensen al van weten dat het niet klopt. Hierna word er vaak goede mail gestuurd waarin aangegeven word dat u op moet letten dat u niet ingaat op de mail die u al ontvangen heeft.

Omdat de laatste e-mail een correctie is op de eerder ontvangen e-mail wekt het vaak vertrouwen op bij de mensen waardoor ze in de valstrik lopen.

Controleren

Indien u zelf goed oplet kunt u al een aantal bedreigingen voorkomen, wanneer u inlogt bij de bank moet u altijd controleren of dat de URL correct is.

ING: https://mijnzakelijk.ing.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet
Rabobank: https://bankieren.rabobank.nl/klanten
ABN: https://www.abnamro.nl/nl/logon/identification.007

Geloof niet direct alles wat er in uw e-mail binnen komt, er zijn altijd mensen die misbruik willen maken van uw goede vertrouwen dus wees altijd op uw hoede.